Historien om Källfelt

I slutet av 1800-talet anlände det dagligen nya människor till Göteborg som lockades av det framväxande industrisamhället. När staden växte behövdes det fler hus för människorna att bo i, detta var något som Anna förstod och bestämde sig för att paret skulle vara delaktig i. Hon insåg att det mest lönsamma skulle vara om Johan startade eget, men vid den här tiden var husbyggen strängt reglerat av skråväsendet. Parallellt med sitt vanliga arbete skaffade sig Johan alla nödvändiga tillstånd och år 1923 var det fritt fram att bygga. De satsade sitt sparkapital i en tvåfamiljsvilla i Kungsladugård som byggdes på spekulation, alltså utan beställare. Det var förstås ett vågspel och när huset var klart fanns ingen köpare. Johan ville gå ner i pris för att få det sålt men Anna vägrade. När huset till slut såldes var det för priset som Anna hade hoppats på och i och med det var företaget på benen.
 
Johan och sönerna Arthur och Sven fortsatte att bygga, först fler tvåfamiljshus och därefter landshövdingehus i Majorna. Johan ledde företaget fram till hans bortgång år 1944, då äldste sonen Arthur tog över. Efterkrigsperioden var bra tider för byggare och 1953 förvandlade bröderna bolaget från enskild firma till aktiebolag. Arthur gick bort 1961 och Sven tog över. 60-och 70-talets stora byggboom stärkte företaget ytterligare och Sven ledde företaget fram till 1988. Under samma period kom både Svens son Lennart och Arthurs son Göran in i företaget, där den sistnämnde är aktiv i familjeföretaget än idag – tidigare som VD och idag som Senior Adviser.

Snart har Källfelt Byggnads AB 100 år på nacken och vi fortsätter att arbeta målinriktat för att skapa trygga, hållbara och levande kvarter där du kan bo och verka. Vi utvecklar våra fastigheter och områden i nära samråd med dig som är hyresgäst och gör alltid vårt yttersta för att du ska trivas i din bostad eller verksamhetslokal. Det är ett Källfelt som vi tror och hoppas att Anna och Johan hade varit stolta över.