Övrigt11/1

Är du vår nya fastighetschef?

Vi söker en ny fastighetschef  

Källfelt Byggnads AB är ett familjeföretag som varit verksamt sedan 1923. Vi äger och förvaltar bostäder och lokaler i Göteborg och Stockholm. Det omfattar idag omkring 1350 lägenheter och 90 000 kvm lokalyta. Sedan 1986 äger vi området Nya Varvet i Göteborg där vi idag har vårt huvudkontor. 

På Källfelt vet vi att förädling är nyckeln till en framgångsrik fastighetsförvaltning. Genom att basera våra förädlingsinsatser på behoven hos människorna som bor och verkar i våra fastigheter kan vi skapa hållbara kvarter och områden för framtiden.  Vi söker nu en ny fastighetschef.

 

Arbetsbeskrivning 

Som fastighetschef är det din uppgift att ha ett övergripande ansvar för förvaltning och förädling av bolagets befintliga fastighetsbestånd. Den här rollen är strategisk och bred, då beståndet består av fastigheter med mycket olika förutsättningar. För att lyckas i rollen krävs att du är lyhörd, strukturerad och tydlig i ditt ledarskap samt att du har en gedigen förståelse för och kunskap om fastighetsbranschen. Förvaltningsavdelningen består idag av 18 medarbetare utöver fastighetschefen.  

 

Huvudsakliga ansvarsområden 

 • Övergripande ansvar för uthyrning, kundrelationer och kundnöjdhet 
 • Personalansvar och budgetplanering 
 • Ansvara för förvaltning, drift, och fastighetsunderhåll via projektledning och processer 
 • Arbeta med att kvalitetssäkra och utveckla våra rutiner och processer inom förvaltningsavdelningen 
 • Vara delaktig och representera bolaget i olika fastighetsforum 
 • Driva förhandlingar där det krävs 
 • Ansvara för att arbetsmiljökrav och tekniska myndighetskrav uppfylls 
 • Kontinuerlig uppföljning av avdelningens uppdrag och dess ekonomiska mål 
 • Tillsammans med övriga avdelningschefer i ledningsgruppen verka för att uppfylla bolagets målsättningar 

 

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av en ledande befattning inom fastighetsförvaltning och uthyrning, både bostäder och kommersiella lokaler, eller motsvarande. Du har god förståelse för fastighetsbranschen och förmåga att leda och delegera arbetsuppgifterna till rätt person. Du har god kännedom både gällande arbetsmiljölagen och andra myndighetskrav som följer med tjänsten. Vidare har du relevant utbildning såsom Civilingenjörsutbildning och/eller Civilekonomutbildning. 
 

 

För att lyckas i rollen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ser att du: 

 • är en trygg och kommunikativ person som leder och utvecklar din personal 
 • är coachande i ditt ledarskap och arbetar strategiskt med ett positivt och närvarande förhållningssätt som främjar samarbete, trygghet och arbetsmotivation.  
 • är ansvarstagande, lyhörd, samarbetsvillig och har en fallenhet för struktur, ordning och reda.  
 • arbetar affärsmässigt med ett starkt kundfokus samt att du agerar drivande i frågor som sker löpande på din avdelning.  
 • har en bakgrund inom fastighetsförvaltning där du genom olika roller skaffat dig en bred kompetens inom förvaltning med kunskap i både hyres- och fastighetsjuridiska frågor såväl som fastighetsteknik.  
 • är van att arbeta processorienterat då du kommer att ansvara för att de processer som finns inom förvaltningsavdelningen är uppdaterade och efterlevs. 

Arbetsförhållanden 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och utgår från vårt huvudkontor på Sven Källfelts gata 21 på Nya Varvet. Du rapporterar direkt till VD och du sitter med i bolagets ledningsgrupp.  

Ansökan 

Välkommen med din ansökan, komplett med CV och personligt brev, så fort som möjligt. Du ansöker genom att mejla till hr@kallfelt.se , dock senast den 24 november 2023. 

Vi kommer att tillämpa löpande urval och intervjuer, och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.  

 

Frågor 

Har du frågor om tjänsten? Meja hr@kallfelt.se