Information29/11

Ett stort, engagerat gäng bildar Chapman United i Majorna

Varför startades föreningen?
– Vi är många aktörer som vill lyfta torget och tycker att det är viktigt. Vi vill öka samarbetet och gemenskapen oss aktörer emellan. Många är med i föreningen: Faktum, Majornas Bibliotek, GEST (Gothenburg English Studio Theatre), Crippas Café, Majornas Bryggeri, Sing Sing, Majornakyrkan, Chapmans Konditori, Källfelt med flera. Alla verksamheter är välkomna att vara med!

Vill du berätta om de event ni ordnat?
– Vi har genomfört två lyckade event, Julfestivalen 2021 samt Gatufestivalen 2022. Båda ägde rum på Chapmans torg och alla vi i Chapman United deltog på olika sätt. Det drar mer folk till torget och blir en ökad rörelse, som både är uppskattat av oss som ingår i Chapman United och alla som det når! Det är en stor anledning till att vi fortsätter och vill växa.

Har ni några utmaningar?
– Vi visste inte riktigt vad vi gav oss in på, vad det skulle ge och om det skulle funka. Det har även varit svårt att nå ut då många runt om troget inte hade fått information om Julfestivalen förra året eller Gatufestivalen detta året. Men vi märker också att vi växer för varje event vi skapar.

Har ni något kul som händer framöver?
– Vi håller just nu på att planera årets Julfestival som kommer äga rum på Chapmans torg 10/12. In och följ oss på Facebook för att inte missa några evenemang, där heter vi Chapman United. Vi ser fram emot att ses på årets Julfestival!

Stort tack för att du ville prata med oss om Chapman United, Louise!