Information29/5

Ny teknisk förvaltare på Källfelt

Martin Wennerström är ny teknisk förvaltare på Källfelt. Det tekniska intresset har följt med sedan barnsben och med ett ständigt växande intresse för fastigheter och byggnader är hans jobb den perfekta kombon enligt honom själv. Vi träffar Martin en solig sommardag för att ta reda på lite mer. 

Vad gör du egentligen som teknisk förvaltare?

Lite kort så innebär mitt jobb att gå igenom olika system och hålla koll på tekniska bitar. Drift, värme och ventilation är en stor del av jobbet. Innan har det inte funnits en person som har haft huvudansvaret för de tekniska bitarna, utan det har funnits ett delat ansvar kring dem. Det är väldigt kul att få vara med och utveckla denna rollen. Lite extra spännande och utmanande tycker jag det är att jobba med energibesparingsprojekt. Kraven på hur vi bygg- och fastighetsbolag hanterar vår energiförbrukning blir allt högre och det är väldigt givande att få vara med och göra vår bransch mer hållbar.

Berätta, hur hamnade du på Källfelt?

Jag studerade till fastighetsförvaltare med teknisk inriktning på Fastighetsakademin. För ungefär ett år sedan skulle jag ut på praktik och en vän till mig rekommenderade Källfelt. Jag hörde av mig till Peter, vår VD, och frågade om de hade möjlighet att ta emot mig. Och det hade de. Jag trivdes väldigt bra under de två månader jag gjorde min praktik och när jag sedan fick ett erbjudande om anställning efter min examen tackade jag såklart ja.

 Vad är det bästa med ditt jobb?

Tekniken. Och att hela tiden följa med i utvecklingen och applicera det i fastigheterna, både nya och befintliga. Det är väldigt roligt. Sen är ju alla kollegor underbara. Alla är hjälpsamma och stöter man på problem så löser man dem tillsammans. Det är guld värt. Plus att vi sitter väldigt trevligt här i Nya Varvet, jag rekommenderar verkligen en utflykt till området här i sommar! 

Ska du göra något roligt i sommar, förutom utflykter till Nya Varvet?

Jag har inte så mycket planerat egentligen, det blir nog mest att ta det lugnt. Och sola och bada såklart. Förmodligen ett par rundor golf också.

Så till den viktigaste frågan. När ska du prova receptet på jordgubbstårtan?

Till midsommar såklart!