Information26/3

Välj rätt försäkring

Rätt försäkring

Vi på Källfelt arbetar varje dag för att våra hyresgäster ska känna sig säkra och trygga i sina hem. Men det finns även åtgärder du själv kan vidta för att öka din trygghet, och en av dessa är att ha en bra hemförsäkring. En hemförsäkring täcker skador och förluster som kan uppstå till följd av brand, översvämning, stöld och andra olyckor. Den omfattar ofta reparation eller ersättning för skadade eller förlorade egendomar. Med en bra försäkring är du, din familj och era tillhörigheter skyddade om det skulle inträffa något oförutsett, vilket ofta kan skänka en extra trygghet. En hemförsäkring kan också utökas för att täcka flera områden, såsom drulleförsäkring och reseförsäkring. Här ger vi några tips som kan hjälpa dig att navigera i djungeln av hemförsäkringar - både när det gäller tillägg och vad du ska tänka på!

När det oväntade inträffar

Allriskförsäkringar, även kända som drulleförsäkringar, kan vara till stor hjälp när något plötsligt och oväntat inträffar. Till exempel när du tappar mobilen och skärmen går sönder, spiller vatten på datorn eller när TV:n ramlar ner och både den och golvet skadas. Detta är ett vanligt tillval till en hemförsäkring som ger lite extra säkerhet.

När du orsakar skada

Många hemförsäkringar inkluderar ansvarsförsäkring. Det kan vara avgörande om någon skadas hos dig och du skulle bli stämd med skadeståndsanspråk och rättegångskostnader som följd. Kontrollera att detta ingår i din hemförsäkring, då det är ett vanligt tillval som ger extra trygghet.

Trygghet även på resan

En reseförsäkring erbjuder skydd och täckning för olika situationer som kan uppstå under en resa. Innehållet i dessa försäkringar kan variera mellan olika försäkringsbolag. Vanligtvis täcker de försvunnet bagage, behov av sjukvård under resan eller avbokning av resan på grund av oförutsedda omständigheter.

Vilket försäkringsbolag ska jag välja?

De flesta försäkringsbolag erbjuder hemförsäkringar där alla försäkringar kan se likadana ut vid första anblick. Vid närmare jämförelse skiljer de sig åt en hel del - både när det gäller kostnad, vad som är försäkrat och andra detaljer. Vårt tips är att när du ska skaffa en hemförsäkring bestämmer du dig för vad försäkringen ska innehålla. Sedan jämför du de olika försäkringsbolagens erbjudanden. Ett bra tips är också att använda konsumenternas.se, en oberoende jämförelsesida för banker och försäkringar.

Ett sista råd!

En hemförsäkring är ofta ett prisvärt sätt att skapa lite extra trygghet. Det blir lugnare med en försäkring när någon i familjen råkar repa parketten. Det kan vara en god idé att se över alla dina försäkringar samtidigt eftersom man ofta kan få en samlingsrabatt när man samlar sina försäkringar i ett och samma bolag.