Johanneberg

Kan du tänka dig att det knappt gick att hyra ut husen i Johanneberg när de byggdes? Men så var det när funkishusen i Johanneberg kom till. Tiderna har ändrats och idag anses Johanneberg vara ett av de bästa lägena i Göteborg och lägenheterna är därför hett eftertraktade. Johanneberg har en speciell karaktär med sina sluttningar, vackra och ljusa funkishus samt äldre villakvarter. Här bor du centralt men i en lugn och harmonisk stadsdel med närhet till grönområden som Johannebergsparken och Näckrosdammen.
I Johanneberg finns ett stort och brett utbud av både restauranger, caféer, mataffärer, butiker och vårdcentral. Härifrån nås också Göteborgs city på en kort promenad eller cykeltur om man inte väljer att ta buss eller spårvagn. För barnfamiljen finns det gott om bra förskolor och grundskolor på bekvämt avstånd att välja mellan. Med närhet till både Chalmers och flera av Göteborgs universitets institutioner är det ett idealiskt område för studenten. För lediga stunder finns Mossens idrottsplats, flera idrotts- och kulturföreningar och gym att tillgå. Johanneberg är en levande och härlig stadsdel för människor i alla åldrar och livssituationer.
Knutpunkten Korsvägen ligger på gångavstånd där det finns goda möjligheter att ta sig till stadens alla hörn. I Johanneberg finns lummiga grönområden med gott om plats för en stund i solen. Johanneberg ligger strax söder om stadens stora innersta centrum, det är bara att välja och vraka ur Göteborgs stora nöjesutbud, affärer och restauranger och nära inpå finner du mysiga caféer och flera kvarterskrogar.

Fakta:
Våra fastigheterna i Johanneberg ligger på Fribergsgatan 2-4, Meijerbergsgatan 8-10 och Gibraltargatan 48.

Lokalerna i Johanneberg utgörs idag av restaurang och kontor i storlekarna 50-113 kvm.
Se lediga lokaler här.

Husen är 6 och 7-våningshus med totalt 128 lägenheter i storlekarna 1-5 rum och kök.
Se lediga lägenheter här.

 

 

 

-Tillbaka till Våra områden-

 

 

 

Postadress:
Box 12201
402 42 Göteborg
Besöksadress:
Sven Källfelts gata 21
426 71 Västra Frölunda
Telefon:
031-69 70 00
Serviceanmälan:
0771-61 10 00
Jourbolag efter kontorstid:
Securitas 010-4705594